A CT laboratórium általános ismertetése

 

Intézményünkben 2003. május óta rétegvizsgáló (CT) is mûködik.

 

A berendezés letelepítésével a megye harmadik CT laboratóriuma jött létre. A számítógépes rétegvizsgáló berendezés Borsod megyében a legmodernebb készülék és országos szinten is sokoldalú CT-nek számít. Laboratóriumunk létrejöttével egyrészt az elôjegyzési idô rövidült, másrészt eddig nem elvégezhetô vizsgálatokra nyílt lehetôség.

 

A CT berendezés magas technikai színvonala lehetôséget nyújt számos betegség korai és korrekt diagnózisához. Természetesen egyéb vizsgálatokra is szükség lehet, de a CT gyakorlatilag fájdalmatlan módon rendkívül nagy diagnosztikai haszonnal bír. Intézményünkben üzemeltetett berendezés Philips típusú, az ún. sokszeletes gépek közé tartozik.

 

A berendezés az EU-elôírásoknak is megfelel, az alkalmazott sugárdózist méri, így a technikai paraméterek beállításával a sugárterhelés minimalizálható. A vizsgálatot a kezelôorvos javasolja, melyet követôen telefonon vagy személyesen történik az elôjegyzés. A vizsgálati idô rendkívül rövid. A vizsgálat napján történik a kiértékelés.

CT laboratóriumunk munkanapokon 7:30-tól 19:30-ig áll rendelkezésre.

© AA-MED KFT.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: WebGuru Bt.
Virtuális túra: 101panorama.hu
AA-MED Kft.
3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.
Levelezési cím: 3523 Miskolc, Pf. 77.
Tel.: 06-46-560-000; Tel./fax: 06-46-560-002
Mobil: 20/434-2955; E-mail: aamed@chello.hu
Bezárás