Bemutatkozás

 

Az AA-MED Orvosi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1994. óta Miskolcon a Semmelweis Kórházban tevékenykedik. Egy 1000 m²-es épület felújítását követôen, egy 25 ágyas kórházi fekvôbeteg részleget alakítottunk ki.


Urológiai tevékenységként epe- és vesekövek lökéshullámú kezelését (ESWL-kezelés) végezzük, egy Siemens LithoDiagnost ME típusú készülékkel, mely készüléket 2004. tavaszán vásároltunk. Ezt megelôzôen egy Dornier MPL 9000 típusú készülékkel végezte az epe- és vesekövek lökéshullámú kezelését. Telepített nagyteljesítményû készülékünk az országba az elsô, ennek köszönhetô, hogy több nagy budapesti kórház VIP betegeit egybôl intézetünkbe küldi.

 

A Lithotherápiás Intézet az ország 25 egészségügyi intézményébôl fogadja a kivizsgált veseköves betegeket. Jelenleg az egyik olyan magánklinika az országban, amely magyar természetes személyek 100 %-os tulajdona, egy 1000 ágyas kórház keretén belül ahhoz szervesen integrálódik. Kezeléseinket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza, vagyis a kezelés a betegek részére ingyenes.

 

Intézetünkben teljes körû ellátást biztosítunk a betegek részére. Tehát a betegeket a velünk szerzôdésben lévô kórházakból intézetünkbe szállítjuk saját költségünkön. Az ellátást követôen fürdôszobával felszerelt, emelt szintû hotelszobában helyezzük el. A kezelést követôen saját gépjármûvünkkel visszaszállítjuk a beküldô intézetbe.


Évente kb. 2000 ESWL kezelést végzünk.


2004. évben tevékenységünket kiterjesztettük a mobil kôtörés területére. Társaságunk a mobil kôtörôi tevékenységét egy Philips Lithodiagnost ME típusú készülékkel végezte. Szolgáltatásunk színvonalának emelése végett 2005. év májusában vásároltunk egy Siemens Modularis kôtörô berendezést, mellyel jelenleg végezzük a szolgáltatásokat.

 

Az Emlôvizsgáló Centrum klinikai mammográfiát és az ehhez társuló emlô UH vizsgálatot és intervenciós beavatkozásokat végez. A technikai és szakmai feltételek mindenben megfelelnek az akkreditált centrumok elôírásainak.

Emlôvizsgáló Centrumunkban, naponta 50 fô klinikai és 100 fô lakossági szûrést végzünk. Ezt a forgalmat 1 db Philips Mammo Diagnost 4000 típusú valamint AGFA DM digitális mammográfiás készülékkel tudjuk végezni.

Társaságunk 2001. októberében megpályázta az Országos Tisztifôorvosi Hivatal által a Népegészségügyi Program keretében kiírt Komplex Mammográfiás Központ mûködtetésének lehetôségét, melynek keretén belül a Semmelweis Kórházzal közösen végezzük a 45 és 65 év közötti nôi lakosság emlôszûrését.

 

CT Laboratóriumunk 2003. augusztus 1. napjával kezdte meg mûködését. MX-8000 Dual Exp. (Philips) Multislice Spirál CT géppel, jelenleg heti 60 órában végezzük a vizsgálatokat. CT készülékünk az ország egyik legmodernebb gépe, több detektoros funkciója révén a betegek gyorsabb vizsgálata, illetve speciális érvizsgálatokat, funkcionális vizsgálatokat tesz lehetôvé kisebb sugárterhelés mellett. Az említetteken kívül virtuális colonoscopia, bronchoscopia elvégzésére is alkalmas, melyek klinikai bevezetése folyamatban van.

 

Philips HDI 4000 ultrahang- diagnosztikai készüléket üzemeltetünk 2004. decemberétôl, mely készülék kvalitásait figyelembe véve alkalmas a hagyományos ultrahang- diagnosztika magas szintû ellátására (hasi UH vizsgálatok, lágyrész UH vizsgálatok- emlô, pajzsmirigy, here, - ízületi UH vizsgálatok, valamint Color- Doppleres érvizsgálatok). A megyében elsôként vezettük be a 4D UH vizsgálatokat, amit népszerûen „babamozinak” hívnak. Ez a vizsgálat térítés ellenében történhet, a terhesség különbözô idôpontjában. A készülék kiváló minôsége szülészeti, genetikai ultrahangok elvégzését is lehetôvé teszi.

 

2006. október 01-tôl kezdôdôen a Semmelweis Kórháztól átvettük a járó- és fekvôbetegek röntgen- és ultrahang-diagnosztikai szakellátását.

 

A klinika intézetvezetô fôorvosa Dr. Argay László az orvostudományok kandidátusa. 2002 óta a Magyar Magánkórházak Egyesületének elnöke. Az egyesület európai uniós csatlakozásunkkal egyidôben, egy évben jött létre. Valamennyi EU tagország fekvôbeteg magánklinikáit képviselô elnök a brüsszeli székhelyû UEHP (UNION EUROPEENNE DE L’HOSPITALISATION PRIVÉE) tagja is egyben. Évente három közgyûlésen képviseli Magyarországot, a magán fekvô és járóbeteg szektor kizárólagos képviseletében.

 

Intézetünk 2002-tôl rendelkezik az ISO 9001-2000 minôsítéssel.

 

Egész évben készségesen állunk a betegek rendelkezésére.


Miskolc, 2007. június


Tisztelettel:


Dr. Argay László Ph.D.
intézetvezetô fôorvos

 

 

 

© AA-MED KFT.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: WebGuru Bt.
Virtuális túra: 101panorama.hu
AA-MED Kft.
3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.
Levelezési cím: 3523 Miskolc, Pf. 77.
Tel.: 06-46-560-000; Tel./fax: 06-46-560-002
Mobil: 20/434-2955; E-mail: aamed@chello.hu
Bezárás