Bemutatkozás

 

Az AA-MED Orvosi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1994. óta Miskolcon a Semmelweis Kórházban tevékenykedik. Egy 1000 m²-es épület felújítását követően, egy 25 ágyas kórházi fekvőbeteg részleget alakítottunk ki.


Urológiai tevékenységként epe- és vesekövek lökéshullámú kezelését (ESWL-kezelés) végezzük, egy Siemens LithoDiagnost ME típusú készülékkel, mely készüléket 2004. tavaszán vásároltunk. Ezt megelőzően egy Dornier MPL 9000 típusú készülékkel végezte az epe- és vesekövek lökéshullámú kezelését. Telepített nagyteljesítményű készülékünk az országba az első, ennek köszönhető, hogy több nagy budapesti kórház VIP betegeit egyből intézetünkbe küldi.

 

A Lithotherápiás Intézet az ország 25 egészségügyi intézményéből fogadja a kivizsgált veseköves betegeket. Jelenleg az egyik olyan magánklinika az országban, amely magyar természetes személyek 100 %-os tulajdona, egy 1000 ágyas kórház keretén belül ahhoz szervesen integrálódik. Kezeléseinket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza, vagyis a kezelés a betegek részére ingyenes.

 

Intézetünkben teljes körű ellátást biztosítunk a betegek részére. Tehát a betegeket a velünk szerződésben lévő kórházakból intézetünkbe szállítjuk saját költségünkön. Az ellátást követően fürdőszobával felszerelt, emelt szintű hotelszobában helyezzük el. A kezelést követően saját gépjárművünkkel visszaszállítjuk a beküldő intézetbe.


Évente kb. 2000 ESWL kezelést végzünk.


2004. évben tevékenységünket kiterjesztettük a mobil kőtörés területére. Társaságunk a mobil kőtörői tevékenységét egy Philips Lithodiagnost ME típusú készülékkel végezte. Szolgáltatásunk színvonalának emelése végett 2005. év májusában vásároltunk egy Siemens Modularis kőtörő berendezést, mellyel jelenleg végezzük a szolgáltatásokat.

 

Az Emlővizsgáló Centrum klinikai mammográfiát és az ehhez társuló emlő UH vizsgálatot és intervenciós beavatkozásokat végez. A technikai és szakmai feltételek mindenben megfelelnek az akkreditált centrumok előírásainak.

Emlővizsgáló Centrumunkban, naponta 50 fő klinikai és 100 fő lakossági szűrést végzünk. Ezt a forgalmat 1 db Philips Mammo Diagnost 4000 típusú valamint AGFA DM digitális mammográfiás készülékkel tudjuk végezni.

Társaságunk 2001. októberében megpályázta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által a Népegészségügyi Program keretében kiírt Komplex Mammográfiás Központ működtetésének lehetőségét, melynek keretén belül a Semmelweis Kórházzal közösen végezzük a 45 és 65 év közötti női lakosság emlőszűrését.

 

CT Laboratóriumunk 2003. augusztus 1. napjával kezdte meg működését. MX-8000 Dual Exp. (Philips) Multislice Spirál CT géppel, jelenleg heti 60 órában végezzük a vizsgálatokat. CT készülékünk az ország egyik legmodernebb gépe, több detektoros funkciója révén a betegek gyorsabb vizsgálata, illetve speciális érvizsgálatokat, funkcionális vizsgálatokat tesz lehetővé kisebb sugárterhelés mellett. Az említetteken kívül virtuális colonoscopia, bronchoscopia elvégzésére is alkalmas, melyek klinikai bevezetése folyamatban van.

 

Philips HDI 4000 ultrahang- diagnosztikai készüléket üzemeltetünk 2004. decemberétől, mely készülék kvalitásait figyelembe véve alkalmas a hagyományos ultrahang- diagnosztika magas szintű ellátására (hasi UH vizsgálatok, lágyrész UH vizsgálatok- emlő, pajzsmirigy, here, - ízületi UH vizsgálatok, valamint Color- Doppleres érvizsgálatok). A megyében elsőként vezettük be a 4D UH vizsgálatokat, amit népszerűen „babamozinak” hívnak. Ez a vizsgálat térítés ellenében történhet, a terhesség különböző időpontjában. A készülék kiváló minősége szülészeti, genetikai ultrahangok elvégzését is lehetővé teszi.

 

2006. október 01-től kezdődően a Semmelweis Kórháztól átvettük a járó- és fekvőbetegek röntgen- és ultrahang-diagnosztikai szakellátását.

 

A klinika intézetvezető főorvosa Dr. Argay László az orvostudományok kandidátusa. 2002 óta a Magyar Magánkórházak Egyesületének elnöke. Az egyesület európai uniós csatlakozásunkkal egyidőben, egy évben jött létre. Valamennyi EU tagország fekvőbeteg magánklinikáit képviselő elnök a brüsszeli székhelyű UEHP (UNION EUROPEENNE DE L’HOSPITALISATION PRIVÉE) tagja is egyben. Évente három közgyűlésen képviseli Magyarországot, a magán fekvő és járóbeteg szektor kizárólagos képviseletében.

 

Intézetünk 2002-től rendelkezik az ISO 9001-2000 minősítéssel.

 

Egész évben készségesen állunk a betegek rendelkezésére.


Miskolc, 2007. június


Tisztelettel:


Dr. Argay László Ph.D.
intézetvezető főorvos

 

 

 

© AA-MED KFT.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: WebGuru Bt.
Virtuális túra: 101panorama.hu
AA-MED Kft.
3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.
Levelezési cím: 3523 Miskolc, Pf. 77.
Tel.: 06-46-560-000; Tel./fax: 06-46-560-002
Mobil: 20/434-2955; E-mail: aamed@chello.hu