Az emlôvizsgáló centrum bemutatása


2001. júniusában nyitotta meg kapuit az AA-MED Kft. Emlôvizsgáló Centruma.

Az Emlôvizsgáló Centrum mind technikai, mind személyi feltételeit tekintve európai színvonalú, a szakmai szabályai szerint lett kialakítva és azóta is ennek megfelelôen szigorú minôségbiztosítási feltételek mellett mûködik. Az országban mûködô két legkorszerûbb digitális mammográf közül az egyik intézetünkben mûködik.

Az Intézetben 2002. január 1-tôl országos emlôszûrés is folyik, területi felosztásnak megfelelôen a 45 és 65 év közötti nôk körében. Az elmúlt 6 évben az Intézetben több, mint 100.000 beteg fordult meg, ebbôl kb. 50.000 nô vett részt emlôszûrésen. A mintavételek száma meghaladja a 3000-et. Mindezen számok a Centrum nagy tapasztalatát bizonyítják, a betegek megelégedésére. A szûrés célja, hogy ezt az igen magas és a nôk halálozásában elsô helyet elfoglaló betegséget kb. 30%-kal csökkentse. A lehetôség adott, elérhetô, ingyenes, csak élni kell vele.

Ma a korszerû mammográfiás berendezések 90% feletti találati biztonságot nyújtanak. A felvételektôl függôen további vizsgálatokra lehet szükség, emlô ultrahangra és mintavételekre. A mammográfia és az ultrahang együttes alkalmazása 95-98%-os biztonságot nyújt.

A Centrumban a komplex emlôvizsgálatok elôjegyzés szerint történnek, lehetôség van a telefonos idôpont-egyeztetésre is. Az elôjegyzésünk átlagosan 1-2 hét, ennek figyelembevételével kérjük az idôpontok egyeztetését. A komplex vizsgált a beteg életkorától és panaszaitól függ.
Tudatosítani kell a nôkben, hogy a mai korszerû diagnosztikai és terápia mellett az emlôrák a korai stádiumban gyógyítható. Tehát az emlôszûrés az emlôráktól nem véd meg, de annak korai felismerését teszi lehetôvé, s ezáltal minél több nô teljes gyógyulását segíti. A társadalom, az egészségügyi szervezetek és a családok feladata a nôk szûrésre való ösztönzése, hogy minél több anyát és nagymamát mentsünk meg a családoknak.
© AA-MED KFT.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: WebGuru Bt.
Virtuális túra: 101panorama.hu
AA-MED Kft.
3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.
Levelezési cím: 3523 Miskolc, Pf. 77.
Tel.: 06-46-560-000; Tel./fax: 06-46-560-002
Mobil: 20/434-2955; E-mail: aamed@chello.hu
Bezárás